Združenie Organizácií Verejných Prác
   SPWA - Slovak Public Works Association

   slovensky   english   deutch   по руски   PRIHLÁSENIE ( neprihlásený )

sobota, 27.7. 2024 

 
 » AKTUALITY
 » PROFIL ZDRUŽENIA
 » ORGÁNY ZDRUŽENIA
 » ADRESÁR
 » SEKCIE
 » INFOSERVIS
 » AKCIE ZOVP
 
 » FOTOGALÉRIA  
 » LINKY
 
 » DISKUSNÉ FÓRUM ()
 » BAZÁR (0) 


rokov založenia

 

členská PRIHLÁŠKA
za riadneho člena združenia


STANOVY ZOVP SR


 

PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE


SPOLEK VEŘEJNE
PROPĚŠNÝCH SLUŽEB

 


 


Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miast

 


 


 
 

MEDIÁLNI PARTNERI



 
 
Google

 

 
 

 

Kongres ZOVP SR, Dolný Kubín

13.07.2021 10:01:32  vytlačiť  

Po dlhej „dobe Covidovej“, sa konečne podarilo zorganizovať Kongres ZOVP SR, ktorý sa konal v dňoch 23. – 24. júna 2021 v Dolnom Kubíne. Generálny partner Kongresu bola spoločnosť BKS-Leasing s.r.o.

Podujatiu dominoval odborný workshop zameraný na triedený zber biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu z domácností (BRKO), ako i ďalšie aktuálne témy z legislatívy odpadového hospodárstva.
Pozvanie na snem prijal pán Radovan Kazda, poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, na ktorého po jeho príhovore smerovalo množstvo otázok týkajúcich sa momentálne najaktuálnejšej témy, a to zberu kuchynského odpadu. Odznelo aj veľa podnetov, ktoré je potrebné v budúcnosti riešiť v legislatíve odpadového hospodárstva.
Ďalším hosťom kongresu bola pani Zuzana Čachová, špecialistka pre životné prostredie v meste Trenčín.  S členmi ZOVP SR sa podelila o skúsenosti so zberom kuchynského odpadu v meste Trenčín, kde  jeho zber vykonávajú od začiatku tohto roka. Členovia  združenia sa pýtali na rôzne situácie, ktoré nastávajú v meste Trenčín, ako aj v ostatných mestách Slovenska.
V diskusii bol najväčší záujem o tému triedeného zberu BRKO od 1. júla 2021.

Samozrejme, tak ako pri každom sneme a kongrese ZOVP SR, aj tento krát  sprievodnou akciou podujatia bola  výstava komunálnej techniky zameranej na údržbu zelene, zber a zvoz odpadov, opravu asfaltových povrchov ciest, chladiace ochranné prac. pomôcky ale aj inteligentné technológie na identifikáciu a váženie nádob, na monitoring vozidiel a strojov, sledovanie logistiky a obsluhy manipulačnej techniky, ale aj ponuka možností financovia nákupu techniky formou leasingu.

FOTOGALÉRIA

 




   
  : reklama  :  kontakt  :

(c) Copyright 2oo4, ZOVP