Združenie Organizácií Verejných Prác
   SPWA - Slovak Public Works Association

   slovensky   english   deutch   по руски   PRIHLÁSENIE ( neprihlásený )

utorok, 16.7. 2024 

 
 » AKTUALITY
 » PROFIL ZDRUŽENIA
 » ORGÁNY ZDRUŽENIA
 » ADRESÁR
 » SEKCIE
 » INFOSERVIS
 » AKCIE ZOVP
 
 » FOTOGALÉRIA  
 » LINKY
 
 » DISKUSNÉ FÓRUM ()
 » BAZÁR (0) 


rokov založenia

 

členská PRIHLÁŠKA
za riadneho člena združenia


STANOVY ZOVP SR


 

PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE


SPOLEK VEŘEJNE
PROPĚŠNÝCH SLUŽEB

 


 


Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miast

 


 


 
 

MEDIÁLNI PARTNERI



 
 
Google

 

 
 

 

Jarný snem 2017 - Domaša

01.06.2017 14:38:48  vytlačiť  

Pravidelný celoslovenský snem Združenia verejných prác Slovenskej republiky (ZOVP) sa tradične konal počas jari, tento krát však troška ďalej ako bolo doteraz zvykom, ale zato v krásnom prostredí neďaleko vodnej nádrže Veľká Domaša v hoteli Zelená Lagúna, ktorý sa zaplnil členmi združenia a pozvanými hosťami, medzi ktorými boli napríklad hostia partnerskej organizácie z Českej republiky, ako aj zástupcovia samospráv. Dvojdňový snem sa konal v dňoch 18. a 19. mája 2017. Okrem pracovnej časti snemu a diskusie jej členov sa v poobedňajších hodinách konala prehliadka vystavovateľov a ukážky techniky. Večerné hodiny už tradične patrili spoločenskému programu a priateľským rozhovorom. Generálne partnerstvo si tentoraz zobrala pod patronát lučenecká spoločnosť a líder v odpadovom hospodárstve Redox s. r. o.

Po oficiálnom otvorení snemu prezidentom ZOVP SR Mgr. Petrom Kubom začalo po odbití desiatej hodiny pracovné zasadnutie celoslovenského snemu v kongresovej miestnosti, na ktorom sa predniesli informácie prevažne o činnosti združenia za uplynulý rok. „Minuloročná činnosť združenia bola zameraná na vzdelávanie členskej základne. Organizovali sme seminár k novému zákonu o odpadoch a vykonávacím vyhláškam, školenie k zmenám v zákonoch a vyhláškach o cestnej premávke a seminár Ekonomika príspevkových a obchodných spoločností,“ informovala tajomníčka ZOVP Ing. Kristína Priesterová.
Ako ďalej dodala, združenie zorganizovalo tiež pracovnú cestu na výstavu IFAT v Mníchove a členovia sa zúčastnili aj na konferenciách ZMOS-u, konferencie o odpadoch v Žiline, Dni odpadového hospodárstva a ZOVP bolo aj členom komisie environmentálnej súťaže Zlatý mravec 2016. Takisto sa prebrali fakty o hospodárení v minulom roku, o rozpočte na rok 2017 a predstavil sa plán práce na prebiehajúci rok.
„Plán na tento rok bude zameraný na vzdelávanie členskej základne a to organizovaním seminárov k zákonu o odpadoch – o povinnostiach pôvodcu a evidencii, takisto seminár pre pracovníkov a vedúcich dopravy, plánujeme pracovné cesty na výstavy komunálnej techniky a spoločenské pracovné stretnutia partnerskými organizáciami z Čiech a Poľska,“ uviedol  prezident ZOVP SR Mgr. Peter Kuba. „Veľkou výzvou je pre nás aj rozšírenie členskej základne o nových členov,“ dodal prezident.

V rámci poobednej výstavy komunálnej techniky a technológií sa počas snemu predstavilo 16 spoločností. Novinky a techniku z komunálnej oblasti ako autá na zber odpadov, zametacie vozidlá, myčku zberných nádob na odpad, plošiny, vyklápače,  zberné nádoby na odpad, kosačky, vysávače lístia, ale aj svetelné výzdoby pre mestá a obce, či produkty zvyšovanie  efektivity služieb, akým je  monitoring vozidiel, prišli predstaviť spoločnosti REDOX s.r.o., KOBIT - SK s.r.o., HANES Slovakia s.r.o., SCANIA SLOVAKIA s.r.o., MEVA - SK s.r.o. Rožňava, MB SERVIS s.r.o., ELKOPLAST Slovakia s.r.o., Inreka Plošiny servis s.r.o., Everlift Slovakia s.r.o., Commander systems s.r.o., Marián Šupa, záhradná technika, Blachere Illumination, Zoltán Berner, P&L Slovakia spol. s r.o., Kooperativa v.o.d. Uhlířske Janovice a Konnex s.r.o.

Text a foto Ľubica Potocká, profipress
 




   
  : reklama  :  kontakt  :

(c) Copyright 2oo4, ZOVP