Jarný snem 2017 - Domaša
01.06.2017 14:38:48
 

Pravidelný celoslovenský snem Združenia verejných prác Slovenskej republiky (ZOVP) sa tradične konal počas jari, tento krát však troška ďalej ako bolo doteraz zvykom, ale zato v krásnom prostredí neďaleko vodnej nádrže Veľká Domaša v hoteli Zelená Lagúna, ktorý sa zaplnil členmi združenia a pozvanými hosťami, medzi ktorými boli napríklad hostia partnerskej organizácie z Českej republiky, ako aj zástupcovia samospráv. Dvojdňový snem sa konal v dňoch 18. a 19. mája 2017. Okrem pracovnej časti snemu a diskusie jej členov sa v poobedňajších hodinách konala prehliadka vystavovateľov a ukážky techniky. Večerné hodiny už tradične patrili spoločenskému programu a priateľským rozhovorom. Generálne partnerstvo si tentoraz zobrala pod patronát lučenecká spoločnosť a líder v odpadovom hospodárstve Redox s. r. o.

Po oficiálnom otvorení snemu prezidentom ZOVP SR Mgr. Petrom Kubom začalo po odbití desiatej hodiny pracovné zasadnutie celoslovenského snemu v kongresovej miestnosti, na ktorom sa predniesli informácie prevažne o činnosti združenia za uplynulý rok. „Minuloročná činnosť združenia bola zameraná na vzdelávanie členskej základne. Organizovali sme seminár k novému zákonu o odpadoch a vykonávacím vyhláškam, školenie k zmenám v zákonoch a vyhláškach o cestnej premávke a seminár Ekonomika príspevkových a obchodných spoločností,“ informovala tajomníčka ZOVP Ing. Kristína Priesterová.
Ako ďalej dodala, združenie zorganizovalo tiež pracovnú cestu na výstavu IFAT v Mníchove a členovia sa zúčastnili aj na konferenciách ZMOS-u, konferencie o odpadoch v Žiline, Dni odpadového hospodárstva a ZOVP bolo aj členom komisie environmentálnej súťaže Zlatý mravec 2016. Takisto sa prebrali fakty o hospodárení v minulom roku, o rozpočte na rok 2017 a predstavil sa plán práce na prebiehajúci rok.
„Plán na tento rok bude zameraný na vzdelávanie členskej základne a to organizovaním seminárov k zákonu o odpadoch – o povinnostiach pôvodcu a evidencii, takisto seminár pre pracovníkov a vedúcich dopravy, plánujeme pracovné cesty na výstavy komunálnej techniky a spoločenské pracovné stretnutia partnerskými organizáciami z Čiech a Poľska,“ uviedol  prezident ZOVP SR Mgr. Peter Kuba. „Veľkou výzvou je pre nás aj rozšírenie členskej základne o nových členov,“ dodal prezident.

V rámci poobednej výstavy komunálnej techniky a technológií sa počas snemu predstavilo 16 spoločností. Novinky a techniku z komunálnej oblasti ako autá na zber odpadov, zametacie vozidlá, myčku zberných nádob na odpad, plošiny, vyklápače,  zberné nádoby na odpad, kosačky, vysávače lístia, ale aj svetelné výzdoby pre mestá a obce, či produkty zvyšovanie  efektivity služieb, akým je  monitoring vozidiel, prišli predstaviť spoločnosti REDOX s.r.o., KOBIT - SK s.r.o., HANES Slovakia s.r.o., SCANIA SLOVAKIA s.r.o., MEVA - SK s.r.o. Rožňava, MB SERVIS s.r.o., ELKOPLAST Slovakia s.r.o., Inreka Plošiny servis s.r.o., Everlift Slovakia s.r.o., Commander systems s.r.o., Marián Šupa, záhradná technika, Blachere Illumination, Zoltán Berner, P&L Slovakia spol. s r.o., Kooperativa v.o.d. Uhlířske Janovice a Konnex s.r.o.

Text a foto Ľubica Potocká, profipress
 



ZOVP - Združenie organizácií verejných prác, www.zovp.sk