Združenie Organizácií Verejných Prác
   SPWA - Slovak Public Works Association

   slovensky   english   deutch   по руски   PRIHLÁSENIE ( neprihlásený )

štvrtok, 18.4. 2024 

 
 » AKTUALITY
 » PROFIL ZDRUŽENIA
 » ORGÁNY ZDRUŽENIA
 » ADRESÁR
 » SEKCIE
 » INFOSERVIS
 » AKCIE ZOVP
 
 » FOTOGALÉRIA  
 » LINKY
 
 » DISKUSNÉ FÓRUM ()
 » BAZÁR (0) 


rokov založenia

 

členská PRIHLÁŠKA
za riadneho člena združenia


STANOVY ZOVP SR


 

PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE


SPOLEK VEŘEJNE
PROPĚŠNÝCH SLUŽEB

 


 


Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miast

 


 


 
 

MEDIÁLNI PARTNERI



 
 
Google

 

 
 

 

Aplikačná novela zákona o odpadoch - Registrácia dopravcov odpadov

13.07.2018 10:24:57  vytlačiť  

Veľká aplikačná novela, ktorá bola schválená na koci minulého roka, zmenila niektoré definície. Medzi inými priniesla i povinnosť pre prepravcu odpadu.

Registrácia dopravcov odpadov

Členské štáty majú podľa smernice o odpade povinnosť viesť register zariadení alebo podnikov, ktoré zbierajú alebo prepravujú odpad v rámci náplne svojej profesionálnej činnosti. Táto povinnosť bola aj doteraz ustanovená v § 98 zákona o odpadoch. Napriek tomu sa však pravidelne viedli diskusie o tom, na koho sa táto povinnosť registrácie skutočne vzťahuje. S týmto cieľom novela na jednej strane zavádza definíciu pojmu dopravca odpadu a na druhej strane prináša jednoznačnejšiu úpravu podmienok, za ktorých sa je dopravca povinný registrovať.

Registrácii podliehajú dopravcovia odpadu, ktorí vykonávajú prepravu odpadu pre cudziu potrebu v rámci svojej podnikateľskej činnosti, teda v rámci predmetu podnikania „preprava tovaru“ alebo „nákladná doprava“. Registrácii tiež podliehajú dopravcovia odpadu, ktorí vykonávajú prepravu odpadu pre vlastnú potrebu (vlastnými alebo prenajatými vozidlami) v rámci svojej podnikateľskej činnosti, teda v rámci predmetu podnikania „nakladanie s nebezpečným odpadom“ alebo „nakladanie s iným ako nebezpečným odpadom“. Povinnosť registrácie sa nevzťahuje na dopravcov odpadu, ktorým bol udelený súhlas podľa § 97 ods. 1 alebo autorizácia podľa § 89 ods. 1 zákona o odpadoch.

Vyhláška 371/2015

Tlačivo

 




   
  : reklama  :  kontakt  :

(c) Copyright 2oo4, ZOVP