Združenie Organizácií Verejných Prác
   SPWA - Slovak Public Works Association

   slovensky   english   deutch   по руски   PRIHLÁSENIE ( neprihlásený )

piatok, 26.4. 2024 

 
 » AKTUALITY
 » PROFIL ZDRUŽENIA
 » ORGÁNY ZDRUŽENIA
 » ADRESÁR
 » SEKCIE
 » INFOSERVIS
 » AKCIE ZOVP
 
 » FOTOGALÉRIA  
 » LINKY
 
 » DISKUSNÉ FÓRUM ()
 » BAZÁR (0) 


rokov založenia

 

členská PRIHLÁŠKA
za riadneho člena združenia


STANOVY ZOVP SR


 

PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE


SPOLEK VEŘEJNE
PROPĚŠNÝCH SLUŽEB

 


 


Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miast

 


 


 
 

MEDIÁLNI PARTNERI



 
 
Google

 

 
 

 

Deň komunálnej techniky 2022 - REDOX

12.09.2022 9:52:54  vytlačiť  

Aktuálna téma mechanicko-biologickej úpravy odpadov (MBÚ) a dostupné technologické riešenia, ale najmä rekapitulácia uplynulých 20 rokov a oslava okrúhleho výročia spoločnosti REDOX. Tak by sa dala v skratke zhrnúť náplň v poradí 20. ročníka Dňa komunálnej techniky.

Tradičné „odpadárske“ podujatie organizované spoločnosťou REDOX sa uskutočnilo vo štvrtok 8. septembra v areáli horského hotela Šachtička pri Banskej Bystrici. Akcia podobne ako vlani pritiahla viac než 260 účastníkov z rôznych odvetví odpadového hospodárstva.

Moderátorka Adela Vinczeová so svojimi hosťami v diskusnej časti programu účastníkov previedla 20 rokmi spoločnosti REDOX, ktorá na slovenskom trhu pôsobí od roku 2002. V súčasnosti najväčšieho dodávateľa komunálnej techniky na podujatí zastupoval majiteľ spoločnosti Roman Malček, riaditeľ Richard Drábik, ale aj množstvo ďalších členov firemného tímu.

O svoje dojmy z akcie, ako aj o postrehy z 20 rokov fungovania slovenského odpadového hospodárstva sa s nami podelil R. Malček. Ako pripomenul, REDOX počas svojho pôsobenia na Slovensko priviezol širokú paletu techniky pre odpadové hospodárstvo, vrátane zvozových vozidiel, hutniacej techniky, triediacich liniek či vybavenia pre kompostárne. „Zúčastnili sme sa všetkých pozitívnych trendov v odpadovom hospodárstve za posledných 20 rokov. Jedinou oblasťou, do ktorej sme nevstúpili, a ktorá má podľa mňa v súčasnosti najväčšiu perspektívu, je energetika. Odpad ako nosič energie má obrovský potenciál,“ povedal. 

Na podujatí tradične nechýbala ani prehliadka komunálnej techniky a odborná časť akcie, ktorá bola venovaná oblasti MBÚ. Svoje miesto v programe si však našla aj prezentácia aktivít Nadácie Redox, vrátane programu zameraného na ochranu včiel, ktorý predstavil jeho ambasádor Martin Nikodým. Účastníkov Dňa komunálnej techniky na diaľku pozdravila tiež lyžiarka Petra Vlhová, ktorú REDOX podporuje dlhodobo a ktorá sa so spoločnosťou dohodla na partnerstve až do konca svojej lyžiarskej kariéry. Priamo na Dni komunálnej techniky sa o novinky z tímu úspešnej športovkyne podelil jej otec Igor Vlha. S krátkou zdravicou vystúpil taktiež primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč, ktorý zástupcom spoločnosti REDOX odovzdal pamätnú mincu a poďakoval sa za dlhodobú spoluprácu.

V ďalšej časti programu prišiel na rad koncert hudobnej skupiny Desmod a nechýbala ani tradičná tombola o hodnotné ceny. Pozrite si fotogalériu z podujatia.

 

Zdroj : www.odpady-portal.sk




   
  : reklama  :  kontakt  :

(c) Copyright 2oo4, ZOVP