Združenie Organizácií Verejných Prác
   SPWA - Slovak Public Works Association

   slovensky   english   deutch   по руски   PRIHLÁSENIE ( neprihlásený )

streda, 24.4. 2024 

 
 » AKTUALITY
 » PROFIL ZDRUŽENIA
 » ORGÁNY ZDRUŽENIA
 » ADRESÁR
 » SEKCIE
 » INFOSERVIS
 » AKCIE ZOVP
 
 » FOTOGALÉRIA  
 » LINKY
 
 » DISKUSNÉ FÓRUM ()
 » BAZÁR (0) 


rokov založenia

 

členská PRIHLÁŠKA
za riadneho člena združenia


STANOVY ZOVP SR


 

PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE


SPOLEK VEŘEJNE
PROPĚŠNÝCH SLUŽEB

 


 


Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miast

 


 


 
 

MEDIÁLNI PARTNERI



 
 
Google

 

 
 

 

Snem ZOVP 2022

24.05.2022 13:24:51  vytlačiť  

Viac ako 200 ľudí, 45 členských organizácií a 26 spoločností vystavovateľov. Tak vyzeral celoslovenský Snem Združenia organizácií verejných prác SR (ZOVP) v utorok 17. mája, ktorého dejiskom bol hotel Patria na Štrbskom Plese. Združenie touto udalosťou oslávilo 30. výročie svojho založenia. Účastníkmi snemu boli odborníci z rôznych oblasti komunálnych služieb, zástupcovia samospráv, ako aj s vystavovatelia a výrobcovia produktov pre výkon verejnoprospešných služieb pre mestá a obce. Denník Odpady-portal.sk bol ako mediálny partner podujatia pri tom.

„Tridsať rokov ukázalo, že Združenie vie hľadieť dopredu, mať stále nové nápady a ambície,“ uviedol vo svojom slávnostnom príhovore prezident ZOVP Peter Kuba. „Za 30 rokov existencie ZOVP je to veľké množstvo životných príbehov, udalostí, zážitkov, nádejí a spomienok. Zostal tu kus života nielen členov združenia, ale aj našich partnerov, priaznivcov a priateľov z iných organizácií, miest a obcí, a ja verím, že ste si všetci odtiaľto odniesli veľa dobrého a užitočného,“ doplnil.

Program tohtoročného jarného snemu ZOVP bol kombináciou slávnostnej a pracovnej časti. Slávnostnou časťou snemu prítomných sprevádzala moderátorská dvojica, Pavol Heško a Kristína Priesterová. Hosťom podujatia sa medzi inými prihovorili aj poslanec NR SR Radovan Kazda (spoluvlastník vydavateľstva Odpady-portal.sk – pozn. red.), prezident Asociácie podnikateľov v odpadovom hospodárstve (APOH) Peter Krasnec, ako aj prezidenti partnerských združení z Českej republiky a Maďarska.

Pozvanie na snem prijali bývalí členovia ZOVP, ktorí pracovali v jeho orgánoch. Prezident ZOVP im slávnostne odovzdal ďakovné listy s medailou za prácu na rozvoji združenia. Prezident združenia P. Kuba zároveň poďakoval aj zahraničným partnerským organizáciám a odovzdal ich zástupcom ocenenie za rozvoj medzinárodnej spolupráce.

Celé podujatie sa konalo s podporou generálneho partnera, spoločnosti Redox. Tú na podujatí zastupoval aj jej majiteľ Roman Malček. Partnermi snemu boli spoločnosti KOBIT-SK, ELTE GPS a spoločnosť MORAM CZ.

Počas pracovnej časti snemu vedenie ZOVP zhodnotilo aktivity združenia v roku 2021 a tajomníčka združenia Kristína Priesterová členskú základňu oboznámila s vlaňajším hospodárením, ako aj s návrhom rozpočtu na aktuálny rok 2022. Nosnou časťou plánu práce ZOVP na rok 2022 bude podľa K. Priesterovej vzdelávanie, ale aj stretnutia a výmena skúseností s členmi z partnerských organizácií, športové akcie či výstavy Stan KOBIT 2022 , Deň komunálnej techniky REDOX 2022 a jesenný kongres ZOVP, ktorý sa má uskutočniť v termíne 20. a 21. októbra 2022 v Stropkove. Účastníci snemu zároveň v jeho pracovnej časti schválili aj prijatie piatich nových členov združenia, čím sa ZOVP rozrástlo na 77 členských organizácií.

V popoludňajších hodinách sa v kongresovej sále prezentovali jednotliví vystavovatelia. Následne sa pokračovalo komentovanou prehliadkou komunálnej techniky na vonkajšej ploche hotela s vystavenými vozidlami na zber a zvoz komunálneho odpadu, čistenie a údržbu komunikácií, zariadením na drvenie odpadu, nádobami na odpad a ďalšími exponátmi pre verejnoprospešné činnosti pre mestá a obce. V hotelovej hale zas vystavovatelia prezentovali technológie a programy na monitoring vozidiel, systém lokalizácie kontajnerov, systém dynamického váženia komunálneho odpadu, optimalizáciu a plánovanie trás a harmonogramov, systémy letnej a zimnej údržby, softvér pre sklady, odpady a obaly, ale aj ochranné pracovné pomôcky, možnosti predaja použitej techniky cez aukčný portál, ale aj technológie na likvidáciu buriny či opravu asfaltových výtlkov.

Záver dňa sa niesol v znamení slávnostného večera s bohatým programom a hudobnými vystúpeniami.

FOTOGALÉRIA 

Zdroj : www.odpady-portal.sk




   
  : reklama  :  kontakt  :

(c) Copyright 2oo4, ZOVP