Združenie Organizácií Verejných Prác
   SPWA - Slovak Public Works Association

   slovensky   english   deutch   по руски   PRIHLÁSENIE ( neprihlásený )

piatok, 19.4. 2024 

 
 » AKTUALITY
 » PROFIL ZDRUŽENIA
 » ORGÁNY ZDRUŽENIA
 » ADRESÁR
 » SEKCIE
 » INFOSERVIS
 » AKCIE ZOVP
 
 » FOTOGALÉRIA  
 » LINKY
 
 » DISKUSNÉ FÓRUM ()
 » BAZÁR (0) 


rokov založenia

 

členská PRIHLÁŠKA
za riadneho člena združenia


STANOVY ZOVP SR


 

PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE


SPOLEK VEŘEJNE
PROPĚŠNÝCH SLUŽEB

 


 


Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miast

 


 


 
 

MEDIÁLNI PARTNERI



 
 
Google

 

 
 

 

Kongres ZOVP a SKS pripomenul výročie spoločného štátu

19.11.2018 10:50:36  vytlačiť  

V trochu netradičnom a hlavne slávnostnom duchu sa niesol spoločný kongres Združenia organizácií verejných prác (ZOVP) a Združenia komunálnych služieb (SKS), odborné stretnutie spojené s výstavou techniky a ponukou služieb pre mestá a obce. K pripomenutiu 100. výročia vzniku spoločného štátu bol tento kongres i Česko - Slovenský.

Akciu s nosným mottom "Bez seba a stále spolu" hostil v dňoch 11. až 12. októbra Clarion Congress Hotel Ostrava a priľahlé plochy.

Pozvanie prijalo bezmála 350 účastníkov zo štyroch krajín (okrem Českej republiky a Slovenska tiež Poľska i Maďarska) a 63 vystavovateľov, z ktorých sa regrutovalo 33 sponzorov. Najďalej to mali do Ostravy hostia z Chebu a Michaloviec. Mediálneho partnerstva sa tradične zhostil vydavateľský dom Profi Press, respektíve jeho časopisy Komunálna technika, Moderná obec a Odpady.

Za predsedníckym stolom zaujali miesta námestník primátora štatutárneho mesta Ostravy Mgr. Radim Babinec, výkonný riaditeľ Zväzu miest a obcí Českej republiky Mgr. Pavel Drahovzal, prezidenti SKS Bohumil Rataj, ZOVP Mgr. Peter Kuba, poľskej organizácie Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miasto (KFDZOM) Wojciech Janka a maďarskej Magyar Közszolgáltatók Egyesülete (MAKE) Tibor Szarvas. Nechýbal prezident Spoločnosti pre rozvoj verejného osvetlenia Ing. Jiří Skála. Vhodne sa dopĺňali dvaja moderátori, česky hovoriaci člen rady SKS Jiří Vyvial; ľubozvučnú slovenčinu vládla Simona Drdáková.

"Ide o historicky prvý medzinárodný kongres, ktorý organizujeme. Všetko nasvedčuje tomu, že by sa do dvoch rokov mohlo uskutočniť prvé stretnutie všetkých štyroch strán, teda akási malá visegrádska štvorka s účasťou Čechov, Slovákov, Maďarov a Poliakov, "povedal nám prezident SKS Bohumil Rataj.

Už teraz si môžete poznačiť termíny a miesta organizovanie budúcich podujatí určené pre podniky mestských a komunálnych služieb a ich dodávateľov: 15.-17. mája 2019, hotel Zámok Valeč u Třebíča (56. kongres SKS), 23.-24. mája 2019, hotel Atrium Nový Smokovec (snem ZOVP) a 6.-8. novembra, Kúpele Aurora Třeboň (57. kongres SKS). *

(Podrobnosti v Komunálne technike 11/2018)

 

zdroj : www.komunalweb.cz
preklad : admin




   
  : reklama  :  kontakt  :

(c) Copyright 2oo4, ZOVP