Združenie Organizácií Verejných Prác
   SPWA - Slovak Public Works Association

   slovensky   english   deutch   по руски   PRIHLÁSENIE ( neprihlásený )

sobota, 20.4. 2024 

 
 » AKTUALITY
 » PROFIL ZDRUŽENIA
 » ORGÁNY ZDRUŽENIA
 » ADRESÁR
 » SEKCIE
 » INFOSERVIS
 » AKCIE ZOVP
 
 » FOTOGALÉRIA  
 » LINKY
 
 » DISKUSNÉ FÓRUM ()
 » BAZÁR (0) 


rokov založenia

 

členská PRIHLÁŠKA
za riadneho člena združenia


STANOVY ZOVP SR


 

PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE


SPOLEK VEŘEJNE
PROPĚŠNÝCH SLUŽEB

 


 


Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miast

 


 


 
 

MEDIÁLNI PARTNERI



 
 
Google

 

 
 

 

Zlatý mravec ako symbol usilovnosti pre Handlovú

12.12.2017 8:31:15  vytlačiť  

Na medzinárodnom kongrese Deň odpadového hospodárstva 2017 v Bratislave sa aj tento rok udeľovali ceny Zlatý mravec. Ich cieľom je oceniť a zviditeľniť dobré výsledky rôznych subjektov a študentov škôl v oblasti životného prostredia.

V kategórií Komunálne odpadové hospodárstvo získala prvenstvo handlovská spoločnosť Hater-Handlová s. r. o., ktorá v baníckom meste poskytuje komunálne služby. „Za dôležitú súčasť systému nakladania s odpadmi považujem pravidelnú prácu s verejnosťou, ktorá prináša výsledky. Za posledných desať rokov odovzdali obyvatelia 2 807,6 ton papiera, 2 303,7 ton plastov, 2478,4 ton skla a 479,9 ton kovových obalov. Na skládke komunálneho odpadu tak neskončilo 8069,6 ton odpadu, čo je takmer dvojročné množstvo, ktoré vyprodukujú obyvatelia mesta Handlová. Región handlovskej doliny dosahuje pri triedení zložiek komunálneho odpadu úroveň 35,86 kg/obyvateľa/ročne,“ informoval konateľ spoločnosti Hater Blažej Litva, ktorý prevzal ocenenie.

Ceny Zlatý mravec sa udeľujú od roku 2006. Súťaž vyhlasujú asociácie zaoberajúce sa odpadovým hospodárstvom v spolupráci s Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky. Pomenovanie Zlatý mravec cena získala, pretože tieto malé živočíchy sú usilovné, pracujú kolektívne a výsledkom ich práce sú veľké diela.

Zdroj + foto : myhornanitra.sme.sk 




   
  : reklama  :  kontakt  :

(c) Copyright 2oo4, ZOVP