Združenie Organizácií Verejných Prác
   SPWA - Slovak Public Works Association

   slovensky   english   deutch   по руски   PRIHLÁSENIE ( neprihlásený )

utorok, 16.7. 2024 

 
 » AKTUALITY
 » PROFIL ZDRUŽENIA
 » ORGÁNY ZDRUŽENIA
 » ADRESÁR
 » SEKCIE
 » INFOSERVIS
 » AKCIE ZOVP
 
 » FOTOGALÉRIA  
 » LINKY
 
 » DISKUSNÉ FÓRUM ()
 » BAZÁR (0) 


rokov založenia

 

členská PRIHLÁŠKA
za riadneho člena združenia


STANOVY ZOVP SR


 

PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE


SPOLEK VEŘEJNE
PROPĚŠNÝCH SLUŽEB

 


 


Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miast

 


 


 
 

MEDIÁLNI PARTNERI



 
 
Google

 

 
 

 

Konferencia biologicky rozložiteľné odpady

14.04.2016 7:31:30  vytlačiť  

Zákon o odpadoch prináša nové pravidlá pri nakladaní s biologicky rozložiteľnými odpadmi. Informácie o nich, ale hlavne o možnostiach a spôsoboch, ako sa s nimi vysporiadať v praxi, poskytne 2. ročník konferencie Biologicky rozložiteľné odpady.

Konferencia Biologicky rozložiteľné odpady sa uskutoční v dňoch 26. a 27. apríla 2016 v Piešťanoch v hoteli Sorea Sĺňava. Nové pravidlá sa týkajú hlavne obcí a prevádzkovateľov kompostární. A práve pre nich je určený tento ročník konferencie Biologicky rozložiteľné odpady. Odborné prednášky budú dopĺňané o diskusie s odborníkmi, zdieľanie príkladov z praxe a predstavenie fungujúcich technológií a techniky pri kompostovaní. Zástupcovia tretieho sektora, samospráv, firiem a štátnej správy tak budú mať príležitosť počas dvoch dní spoločne hľadať riešenia pre obce a mestá pri nakladaní s biologicky rozložiteľnými odpadmi.

Priatelia Zeme – SPZ sa už takmer 20 rokov venujú problematike nakladania s odpadmi na komunálnej úrovni. Okrem iného zavádzajú do praxe aj riešenia, ktoré pomáhajú bežným obyvateľom, ale aj mestám a obciam zmysluplne využívať biologicky rozložiteľné komunálne odpady, chrániť tým životné prostredie, zlepšovať ekonomiku odpadového hospodárstva a napĺňať tak platnú legislatívu.

Nové povinnosti sú pre mnohých strašiakom. Priatelia Zeme sa snažia naopak poukazovať na nové príležitosti... Veríme, že naše dlhoročné praktické skúsenosti a entuziazmus budú dostatočnou inšpiráciou pre všetkých účastníkov konferencie. My im v ich snažení radi pomôžeme“ hovorí Branislav Moňok z Priateľov Zeme – SPZ.

Oproti minulému roku prináša konferencia jednu zaujímavú novinku. Jedna obec vyhrá 50 % zľavu na nákup kompostérov do všetkých domácností a 100 % zľavu na kompletnú informačno-vzdelávaciu kampaň o domácom kompostovaní v obci.

 

Zdroj: www.priateliazeme.sk




   
  : reklama  :  kontakt  :

(c) Copyright 2oo4, ZOVP