Združenie Organizácií Verejných Prác
   SPWA - Slovak Public Works Association

   slovensky   english   deutch   по руски   PRIHLÁSENIE ( neprihlásený )

utorok, 16.7. 2024 

 
 » AKTUALITY
 » PROFIL ZDRUŽENIA
 » ORGÁNY ZDRUŽENIA
 » ADRESÁR
 » SEKCIE
 » INFOSERVIS
 » AKCIE ZOVP
 
 » FOTOGALÉRIA  
 » LINKY
 
 » DISKUSNÉ FÓRUM ()
 » BAZÁR (0) 


rokov založenia

 

členská PRIHLÁŠKA
za riadneho člena združenia


STANOVY ZOVP SR


 

PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE


SPOLEK VEŘEJNE
PROPĚŠNÝCH SLUŽEB

 


 


Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miast

 


 


 
 

MEDIÁLNI PARTNERI



 
 
Google

 

 
 

 

Ministerstvo mení kurz, skládkovné poplatky sa zvyšovať nebudú.

03.04.2013 14:47:24  vytlačiť  

Poplatky za uloženie odpadu na skládku sa do konca budúceho roku meniť nebudú. „Slovenská republika vyhlasuje, že nemá v úmysle meniť poplatky za zneškodňovanie odpadov na skládkach odpadu v rokoch 2013 a 2014“, zaviazala sa vláda 26. marca v memorande o porozumení medzi Slovenskou republikou a United States Steel Corporation. Memorandum podpísal za slovenskú stranu aj ministers životného prostredia Peter Žiga. Slovenská republika sa v ňom zaviazala poskytnúť výhody pre U. S. Steel Košice v prípade, že by z legislatívy EÚ vyplynula potreba meniť poplatky za zneškodňovanie odpadu.
Ohľad by sa mal vziať „na špecifické podmienky subjektov, ktoré vlastnia a prevádzkujú skládky nebezpečného a nie nebezpečného odpadu pre vlastný odpad“, uvádza dokument.

Pri navrhovaní budúcich zvýšení sadzieb poplatkov za ukladanie odpadu bude všetkým subjektom, ktoré vlastnia a prevádzkujú skládky nebezpečného a nie nebezpečného odpadu pre vlastný odpad, umožnené zúčastniť sa konzultácii so Slovenskou republikou s cieľom udržať poplatky pre tieto spoločnosti na najnižšej možnej úrovni – teda dostatočne vysoké, no zároveň neprevyšujúce požiadavky na naplnenie platného EU acquis.

Ministerstvo životného prostredia navrhovalo v novom návrhu zákona o odpadoch, ktorý bol v auguste minulého roka stiahnutý z legislatívnheo procesu, zvyšovať poplatky za uloženie odpadu na skládku už od roku 2012. Zámer zvyšovania poplatkov by sa tak mal presunúť najskôr na začiatok roku 2015.

 

Zdroj : www.odpady-portal.sk




   
  : reklama  :  kontakt  :

(c) Copyright 2oo4, ZOVP