Združenie Organizácií Verejných Prác
   SPWA - Slovak Public Works Association

   slovensky   english   deutch   по руски   PRIHLÁSENIE ( neprihlásený )

štvrtok, 18.4. 2024 

 
 » AKTUALITY
 » PROFIL ZDRUŽENIA
 » ORGÁNY ZDRUŽENIA
 » ADRESÁR
 » SEKCIE
 » INFOSERVIS
 » AKCIE ZOVP
 
 » FOTOGALÉRIA  
 » LINKY
 
 » DISKUSNÉ FÓRUM ()
 » BAZÁR (0) 


rokov založenia

 

členská PRIHLÁŠKA
za riadneho člena združenia


STANOVY ZOVP SR


 

PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE


SPOLEK VEŘEJNE
PROPĚŠNÝCH SLUŽEB

 


 


Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miast

 


 


 
 

MEDIÁLNI PARTNERI



 
 
Google

 

 
 

 

Profesijné združenia nesúhlasia so zložením expertnej skupiny pre prípravu zákona o odpadoch.

19.12.2012 11:48:04  vytlačiť  

Tri profesijné združenia nesúhlasia s personálnym zložením expertnej skupiny pre prípravu nového zákona o odpadoch. Tú zriadil minister životného prostredia Peter Žiga začiatkom decembra. Podľa združení expertná skupina nezastupuje názor subjektov, ktoré priamo nakladajú s odpadmi a pôsobia na trhu s odpadmi. Preto zaslali ministrovi list, v ktorom ho žiadajú, aby ich organizácie boli v tejto expertnej skupine zastúpené.

Pracovnú skupinu tvoria predstavitelia okrem interných zamestnancov rezortu aj nominanti zamestnávateľských zväzov AZZZ, RÚZ a Klubu 500, tiež najväčšieho združenia samospráv ZMOS, Združenia automobilového priemyslu a akademickej obec. Prvé rokovanie skupiny sa už uskutočnilo 11. decembra 2012.

V liste, ktorý ministrovi zaslali Asociácia podnikateľov v odpadovom hospodárstve (APOH), Združenie organizácií verejných prác SR (ZOVP SR) a Republiková únia recyklačného priemyslu (RÚREP), upozorňujú ministra životného prostredia, že ani jedna z organizácií, ktorá je zastúpená v expertnej skupine – s výnimkou ZMOSu – nepodniká v oblasti nakladania s odpadmi. Podľa autorov listu môžu títo členovia skupiny zaujať k problematike odpadov len parciálne odborné stanovisko.

„Spomínaný fakt, že v expertnej skupine ministerstva nie je zastúpená ani jedna reprezentatívna organizácia, ktorá sa prioritne zaoberá problematikou odpadov, berieme ako ignoráciu vyše 15.000 zamestnancov a 100 spoločností, ktorí dennodenne pracujú v odpadovom hospodárstve.“, konštatujú v spoločnom vyhlásení združenia.

Zároveň ministra životného prostredia požiadali, aby ich organizácie boli zastúpené v expertnej skupine. „Predídeme tak nedorozumeniam, ktoré môžu znova viesť k neschváleniu zákona o odpadoch“, konštatujú signatári.

ZDROJ : www.odpady-portal.sk




   
  : reklama  :  kontakt  :

(c) Copyright 2oo4, ZOVP