Združenie Organizácií Verejných Prác
   SPWA - Slovak Public Works Association

   slovensky   english   deutch   по руски   PRIHLÁSENIE ( neprihlásený )

piatok, 26.4. 2024 

 
 » AKTUALITY
 » PROFIL ZDRUŽENIA
 » ORGÁNY ZDRUŽENIA
 » ADRESÁR
 » SEKCIE
 » INFOSERVIS
 » AKCIE ZOVP
 
 » FOTOGALÉRIA  
 » LINKY
 
 » DISKUSNÉ FÓRUM ()
 » BAZÁR (0) 


rokov založenia

 

členská PRIHLÁŠKA
za riadneho člena združenia


STANOVY ZOVP SR


 

PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE


SPOLEK VEŘEJNE
PROPĚŠNÝCH SLUŽEB

 


 


Krajowe Forum Dyrektorów Zakładów Oczyszczania Miast

 


 


 
 

MEDIÁLNI PARTNERI



 
 
Google

 

 
 

 

Nový zákon o odpadoch sa odkladá a prepracuje. Najprv novela, oznámil minister

15.08.2012 15:26:38  vytlačiť  

Návrh nového zákona o odpadoch ministerstvo stiahlo z legislatívneho konania. Minister životného prostredia SR Peter Žiga to včera uviedol na mimoriadnej tlačovej konferencii. Envirorezort pripravoval paralelne skrátenú novelu zákona o odpadoch, ktorá má odstrániť infringementy voči Slovenskej republike. Novelu ministerstvo už podalo do interného pripomienkového konania, uviedol Peter Žiga.

Minister na tlačovej konferencii obvinil predchádzajúce vedenie ministerstva zo zle pripraveného zákona o odpadoch. Ako uviedol, počas pripomienkového konania k aktuálnej verzii zákona ministerstvo zistilo, že prišlo 2850 pripomienok, z toho asi 1800 zásadných.
„Údajne ide o rekord“, uviedol minister životného prostredia. Podľa neho to svedčí o tom, že predchádzajúci zákon bol pripravený zle a predchádzajúce vedenie zanedbalo komunikáciu s dotknutými subjektami, ako aj pripomienkový proces.

Z tohto dôvodu sa ministerstvo rozhodlo stiahnuť návrh zákona a pripraviť novelu. „Spracovanie aktuálnych pripomienok by totiž trvalo 4-6 mesiacov a my sme nútení chrániť Slovenskú republiku pred pokutami“, konštatoval Peter Žiga.

Minister už na svojej prvej aprílovej tlačovej konferencii prisľúbil, že nový zákon o odpadoch bude predložený do pripomienkového konania už v máji. Napokon ho envirorezort predložil až v polovici júla. Minister pritom priznáva, že o množstve výhrad dotknutých strán k zákonu vedeli takmer od začiatku. „Už niekedy v máji sme videli, že zákon nie je dobre pripravený a že má veľa výhrad, a že sa očakáva veľa zásadných pripomienok“, konštatoval Peter Žiga.

Zároveň dodal, že na ministerstve mali k zákonu veľa stretnutí, či už so zamestnávateľmi, ZMOS-om, so subjektami, ktoré podnikajú v OH, alebo s tretím sektorom. „Bolo nám avizované, že zákon, ktorý je pripravovaný, nie je dobrý a má veľa otáznikov“, vysvetlil minister. Návrh nového zákona o odpadoch i napriek tomu ministerstvo zverejnilo do medzirezortného pripomienkového konania.

Zároveň však ministerstvo začalo pripravovať aj alternatívu, že v prípade, že sa v pripomienkovom konaní vyskytne veľa pripomienok, bude rezort riešiť situáciu iba transpozíciou smernice. „Dnes sme pripravení s novelou zákona o odpadoch“, uviedol minister.

Novela zákona o odpadoch, ktorú od včera ministerstvo pustilo do interného pripomienkového konania, sa má týkať len transpozície smernice a odstránenia všetkých infringementov týkajúcich sa obalov, odpadov a vývozu a dovozu odpadu.

Pokračovanie článku nájdete na : http://www.odpady-portal.sk/Dokument/101237/novy-zakon-o-odpadoch-sa-odklada-a-prepracuje-najprv-novela-oznamil-minister.aspx

 

zdroj : www.odpady-portal.sk  

 




   
  : reklama  :  kontakt  :

(c) Copyright 2oo4, ZOVP