Naše združenie sa pripojilo k vyhlasovateľom súťaže ZLATÝ MRAVEC
22.09.2015 8:03:01
 

Celoslovenská súťaž Zlatý mravec slávi 10 rokov svojej existencie. Ocenenia Zlatý mravec aj tento rok budú putovať do vzorných miest a obcí, úspešných firiem a organizácií, vynikajúcim študentom. Ako ocenenie ich "mravenčej" práce v oblasti odpadového hospodárstva. A práve v tomto roku sa aj naše združenie pripojilo k vyhlasovateľom súťaže. 

Všetci sa pri každej vhodnej príležitosti radi pochválime svojím dielom. Niekto sme v tom šikovnejší, lepší obchodník a psychológ, niekto čaká, že sa dielo pochváli a presadí samo. Tím nezávislých odborníkov z organizácií ako APOH, MŽP SR, ASPEK, ZOVP, STU, vyberie vždy na konci kalendárneho roka tie najzaujímavejšie riešenia, technológie a nápady z oblasti odpadového hospodárstva.

Prečo? Aby bola Vaša kreativita a výsledky Vašej práce zviditeľnené, kdekoľvek na Slovensku sa nachádzajú. Kto to potrebuje? Vy, vaši zákazníci, obce a mestá, odborná i laická verejnosť a v neposlednom rade samo životné prostredie – pre ktoré to všetko tvoríte. Pýtate sa prečo práve mravec? Jeho prívlastkami sú usilovnosť, kreativita, nápaditosť, neúnavnosť, kolektívna práca, organizovanosť, energia a tvorivosť. Je malý a výsledkami jeho práce sú neuveriteľné diela.

Je Vám to blízke? Prihláste svoj nápad, zariadenia, riešenie, technológiu a my sa s Vami skontaktujeme.

Svoje projekty môžu uchádzači predkladať aj tento rok v bežnom termíne do 13. októbra 2015. Projekty obsiahnuté vo vyplnenej prihláške a zároveň osobne odprezentované bude posudzovať odborná komisia. V prípade otázok vám radi poradíme. Slávnostné odovzdávanie cien bude na každoročnom medzinárodnom kongrese "Deň odpadového hospodárstva",  ktorý sa bude konať 12. novembra 2015 v kongresom centre Technopol v Bratislave.     
Už teraz sa tešíme sa na Vašej projekty! 

Cena Zlatý mravec sa udeľuje v piatich kategóriách:

1)  Komunálne odpadové hospodárstvo
      Mestá, obce, resp. spoločnosti nakladajúce s odpadom so súhlasom obce

2)  Firemné odpadové hospodárstvo
      Firmy, resp. spoločnosti nakladajúce s odpadom so súhlasom firmy

3)  Inovatívne riešenie 
      Nové a kreatívne riešenia v odpadovom hospodárstve

4)  Environmentálna výchova
      Projekty na enviro-vzdelávanie, prácu s verejnosťou a kampane so zameraním na
      odpadové hospodárstvo

5)  Študentská cena     
     Diplomové práce, nápadité riešenia študentov stredných a vysokých škôl

 

Prihlasovací formulár   |  Štatút súťaže

 

www.zlatymravec.sk



ZOVP - Združenie organizácií verejných prác, www.zovp.sk